Het gezicht achter Droomhonden

 

 

 

 

Een stukje over mij…

Mijn naam is Natasja Meijer, een spontaan, energiek gevoelsmens met karakter en passie voor mijn vak.
Samen met mijn ‘mini dierentuin’ zoals ik het zelf noem, en mijn lieve vriend Marnix woon ik in Ammerstol. (Niet schrikken hoor, ik ben een echte Hoeksche Waarder, pas verhuist maar blijf  gewoon elke dag lekker mijn werk doen en mijn paard verzorgen in de Hoeksche Waard.)

Zoals ik eerder benoemde ben ik een echt gevoelsmens in hart en nieren. Dit komt bij het werken met mensen en dieren goed van pas en is ook echt de rode draad in alles wat ik doe. Gevoel is dus de kracht achter mijn bedrijf.

In het dagelijks leven houd ik mij graag bezig met mijn hobby’s en die lopen behoorlijk uiteen. Natuurlijk zijn mijn dieren één van mijn grootste hobby’s en hier gaat dan ook veel tijd in zitten. Wandelen met de honden, trainen of op stap met mijn paard vind ik heerlijk! Lekker in de frisse buitenlucht en in de natuur.

Van mijn andere hobby heb ik inmiddels mijn tweede bedrijfje gemaakt namelijk ‘More Sensitive’. More Sensitive draait vooral om edelstenen en mineralen. Ik meet ze aan bij mensen en dieren die dit willen, ga in opdracht op zoek naar het juiste cadeau voor een bepaald persoon, en verkoop ze tegen een leuke prijs. Dit omdat ik iedereen het plezier gun wat ik er al bijna heel mijn leven uit haal.
Wil je hier meer informatie over? Stuur me gerust een mailtje of neem een kijkje op de facebookpagina van ‘More Sensitive’. (Die is niet helemaal up to date want de voorraad is erg groot!)

 

 

 

 

Hoe is Droomhonden ontstaan?

Nadat ik 7 jaar met veel plezier op de trekker heb gereden in de grondverzet en loonwerk sector was ik al een tijdje op zoek naar ander werk. Ik wilde namelijk iets gaan doen waar ik mijn gevoel bij kon gebruiken, het liefst iets met dieren. Dit was best een uitdaging aangezien je daar niet zomaar tussen komt, zeker niet met een hele andere CV.

Op een dag was ik aan het werk op de trekker, ik was aan het bagger rijden. Ik loste de bagger die in mijn kar zat op het depot in de Mariapolder. Toen ik stond te kiepen kwam er een bus voorrijden. Er kwam een man uit de bus die een praatje kwam maken over de hondjes die ik bij me had. Bobby en Frits zaten namelijk altijd naast me in een mandje op de bijrijdersstoel naar buiten te kijken. Dit trok wel vaker de aandacht van mensen om me heen. De man die een praatje kwam maken bleek Leo van der Feest te zijn van Feesthonden. Hij had zijn speelwei tegenover het depot en had mij en de hondjes al een paar keer voorbij zien komen. Hij vertelde mij over zijn uitlaatservice en hondenschool en dat hij hier iemand voor zocht die hem wilde helpen zodat hij iets minder kon gaan werken. Ook vertelde hij dat hij uiteindelijk ook iemand zocht die de boel over wilde nemen als hij er helemaal mee stopte. Dit kon geen toeval zijn!
Vanaf dat moment heb ik mijn vrije dagen opgenomen en ben ik stage gaan lopen bij Leo. Dit beviel zo goed dat ik kort erna de sprong in het diepe heb genomen en op 1 februari 2020 mijn ontslag heb genomen en mezelf heb ingeschreven bij de KvK. Ik begon voor mezelf en hier ontstond Droomhonden. Vanaf dat moment ben ik samen gaan werken met Leo en na verloop van tijd ben ik steeds meer taken van hem over gaan nemen.
Ongeveer 2,5 jaar later was het zover! Leo ging met pensioen en de uitlaatservice en hondenschool werd overgedragen aan mij. Wat een geweldige kans! Zo werd Droomhonden een gezond en goedlopend bedrijf op zichzelf.
Omdat Leo het erg leuk vindt om trainingen en gedragstherapieën te geven en wij hierin een goed team zijn, doen wij dit soms nog samen. Meer hier over onder het kopje ‘Hondenschool’ en 'Gedragstherapie'.
Ook zal hij in nood invallen in de uitlaatservice. De kans is er dus dat je hem nog wel eens tegen komt.

 

 

 

 

 

 

Mijn ‘mini dierentuin’

Door de jaren heen zijn er aardig wat dieren op mijn pad gekomen. Deze dieren zijn ontzettend belangrijk voor mij en hebben allemaal hun eigen verhaal. Met drie honden, drie kat, twee konijn en een paard is het feest compleet. Deze dieren, op de katten en de konijnen na, zijn niet alleen onderdeel van mijn privé leven maar worden ook regelmatig ingezet als ‘werknemer’ van het bedrijf bijvoorbeeld tijdens de cursus, gedragstherapie en in de uitlaatservice. Tijd om ze even voor te stellen!

 

 

 

 

 

 

Frits

Frits is mijn allereerste hond, een langharige Chihuahua. Nu hoor ik je denken ‘dit noem je toch geen hond…’, nou…wacht maar tot je zijn aanwezige karakter en zijn grote ego kent. Frits is een echte mensenhond en steelt als hij de kans krijgt alle harten om hem heen, een echte kroeldoos. In de cursus hebben we samen een tijdje meegelopen in de groep met het hoogste niveau en dat deed hij fantastisch! Hij is rete slim, leert snel en doet graag zijn best.

 

 

 

 

 

 

 

Bobby

Bobby is een Dwerg Keeshond en hij kwam bij mij toen hij 2 jaar oud was. Toen ik bij hem ging kijken mankeerde hij van alles en ik wist gelijk dat hij daar niet kon blijven. Samen met de dierenarts hebben we Bobby weer opgelapt. Bobby is super lief maar heeft ze niet helemaal op een rijtje. Dat maakt hem niet minder slim want hij snapt heel goed hondentaal van andere honden. Bobby doet het erg goed tijdens de kennismaking met nieuwe honden in de uitlaatservice. Hij is vaak de eerste die de nieuwe hond uitdaagt om te spelen en breekt graag het ijs.

 

 

Rocky

Rocky is toch wel een bijzondere hond voor mij. Hij is een energieke Mechelse Herder, een echte werkhond uit een werklijn. Rocky heeft tot hij 8 maanden oud was 3 verschillende eigenaren gehad en in het asiel gezeten. Hij kon nergens goed aarden en dit uite zich in ‘probleem gedrag’ waardoor hij moeilijk te hanteren was, vooral op straat. Zijn laatste baasjes hebben mij gevraagd of ik Rocky over wilde nemen. Na een mislukte poging tot herplaatsen heb ik dit ook gedaan. Rocky en ik hebben vanaf het eerste moment een bijzondere klik met elkaar, dat zag ik maar dat zagen de mensen om ons heen ook. Mijn privé omstandigheden veranderden op dat moment en ik kreeg ruimte om op het aanbod in te gaan. Ik zeg altijd dat alles gebeurt op het moment dat je het nodig hebt en dat dieren de mens uitkiezen, niet andersom. Dit is wel echt een perfect voorbeeld hiervan. Het moest echt zo zijn en alles kwam op zijn pootjes terecht. Hij zit op zijn plek, moet nog veel leren maar alles gaat goed met hem.

Omdat Rocky uit een werklijn komt heeft hij wat andere behoeftes dan de gemiddelde huishond. Ook heeft hij een pittig karakter. Ik hou ervan! Zo hond, zo baas. Samen timmeren we hard aan de weg en leren we elke dag ontzettend veel van elkaar!

 

 

Noor

Als klein meisje droomde ik altijd van een eigen paard. Die droom is werkelijkheid geworden genaamd Noor! Noor is een Spaanse PRE, een echte sprookjespaard maar wel met een project. Helaas gaan ze in Spanje niet zo goed om met dieren als hier. Dit is ook echt aan Noor te merken wat haar geen doorsnee paard maakt. Vanuit rust zijn we samen aan vertrouwen in de mens gaan werken, zonder haast en zonder druk. Alles op haar tempo. Dit was hard nodig. Omdat Noor nogal eenkennig en super gevoelig is laat ze niet zomaar iemand toe. In een korte tijd hebben we veel meegemaakt samen en we kunnen gelukkig lezen en schrijven met elkaar. Noor is goudeerlijk, ontzettend werkwillig, bomproef en een schat met andere dieren waaronder honden. Hierdoor kan ik Noor goed in zetten bij de hondentrainingen en dit doe ik dan ook met enige regelmaat. Omdat er veel honden zijn die fel reageren op paarden en Noor zich daar helemaal niks van aantrekt is ze een ideaal oefenpaard voor dit soort situaties. Voor je het weet loop je ineens samen met je hond en een paard over straat. Alles is mogelijk tijdens de trainingen!