De uitlaatservice

De uitlaatservice is de hoofdtak van Droomhonden. Hier ben ik dan ook vijf dagen per week mee bezig en ik vind het heerlijk om te doen!
Ik haal alleen honden op in ’s-Gravendeel, Puttershoek, Maasdam, Strijen, Strijensas en Numansdorp. Bijna alles aan deze kant van de snelweg, om het makkelijk te maken.

 

 

 

 

 

Voordelen van de uitlaatservice

Buiten het feit dat de uitlaatservice ideaal is voor werkende mensen heeft het nog meer voordelen. Door het spelen in de groep is de uitlaatservice een fijne manier om een (jonge) hond goed te socialiseren. Honden onderling rennen, spelen en leren van elkaar.
Uiteraard loop ik er continu tussen om de groep goed te begeleiden en te sturen om confrontaties tegen te gaan. Spelen mag! Grommen, rijden, grauwen niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt de uitlaatservice?

Vanaf ongeveer 09.00 uur vertrek ik met de bus om alle honden op te halen. Als alle honden erin zitten ga ik naar de speelwei en lopen de honden minimaal een uur buiten. Elke hond kan zijn/haar eigen tempo aanhouden en ik zorg ervoor dat puppy’s zich niet overbelasten.
De speelwei is een afgesloten stuk dijk met hekken er omheen waar de honden niet weg kunnen lopen en waar ik in m’n eentje wandel. Hier kom ik dus geen andere mensen met honden tegen die de groep kunnen verstoren. Dit bewaart de rust en zorgt voor een stukje veiligheid.
Na de wandeling gaan alle honden weer in de bus en worden ze weer thuisgebracht.
Let op! Bij slecht weer kan de hond vies worden. Ik droog ze kort af maar moet daarna weer verder aangezien er nog meer honden in de bus zitten te wachten. Een bench of afgesloten ruimte zoals de gang is dan aan te raden zodat de hond daar rustig kan opdrogen en je niet bij thuiskomst voor een vervelende verrassing komt te staan.

Is je hond loops? Dan kan ze helaas 3 weken niet mee. Houd dit zelf goed in de gaten svp!

 

 

 

 

 

 

 

 

Is mijn hond geschikt voor de uitlaatservice?

Om dit goed te kunnen beoordelen maken we samen van tevoren vrijblijvend een afspraak om kennis te maken bij jullie thuis. Ik kom mezelf graag voorstellen en kijken hoe de hond zich gedraagt in combinatie met één of meer van mijn eigen honden. Door mijn eigen honden kan ik zien hoe de hond reageert en of hij/zij in de groep past. Dit doen we uiteraard netjes buiten.
Als we tot de conclusie komen dat de hond mee kan, spreken we de dagen af en kan ik de sleutel mee nemen. Let op! Hierbij gaat de baas akkoord met de algemene voorwaarden van Droomhonden zoals op de website is gemeld.

Als ik merk dat de hond niet in de groep past geef ik dit uiteraard netjes aan.

 

 

De uitlaatservice bus

Ik haal alle honden op met mijn bus. In deze bus zitten meerdere hokken in verschillende formaten. Zo is er voor elke hond een goed passend hok voor veilig vervoer. Verder is de bus uitgerust met een ventilatiesysteem en airco in de laadruimte waardoor er altijd frisse lucht binnen komt en het niet te warm word.